Hoe gaat het heiproefonderzoek in zijn werk?

5 juli 2016

De aannemer gaat op twee locaties op het sluizencomplex vier buispalen en drie damwanden plaatsen. Dit gebeurt door de elementen in de grond te trillen en vervolgens te heien. Van 25 juli tot 3 augustus start het werk op het parkeerterrein van het Loodswezen aan Zeevaartweg 23.
Hoe gaat het heiproefonderzoek in zijn werk?

Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang. De aannemer plaatst al het materieel en benodigde materialen op de locatie. Zo zijn een hoofdkraan en een ondersteunende kraan nodig. De buispalen en damwanden komen van Arcelor Mittal, een staalbedrijf in de Kanaalzone, en worden per schip aangevoerd.

hoe-gaat-het-heiproefonderzoek-zijn-werk

Trillen en heien
Op de eerste heidag begint de aannemer met het ophijsen van de buispaal. Als die helemaal gereed staat, start het intrillen van de paal. Dit duurt naar verwachting één tot twee uur. Vervolgens begint het echte heien. Met een hydraulische hamer wordt de paal verder de grond in geslagen. Dit duurt één tot zes uur. Het heien gebeurt niet aan een stuk door. Tussendoor stopt de aannemer om de paal terug in positie te zetten en gaat dan weer verder. Het heien vindt plaats op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur.

Schade
De verwachting is dat de werkzaamheden geen schade opleveren aan gebouwen in de binnenstad en Wulpenbek/De Knol. Mocht u toch schade vermoeden door de werkzaamheden, dan kunt u tussen 7.00 en 19.00 uur bellen naar 085-3036270. Op het werk zijn twee geotechnische medewerkers aanwezig, die langs zullen komen om het gebouw te bekijken. Indien nodig worden de werkzaamheden op een veilig moment tijdelijk stop gezet.