Bart van Hove kraanmachinist bij aannemerscombinatie Sassevaart

“Ik ben opgegroeid tussen de grote landbouwmachines op de boerderij van mijn ouders in Vogelwaarde. Op mijn 24ste ben ik begonnen als kraanmachinist op grote projecten in Nederland. Ik heb meegewerkt aan verschillende infrastructurele pareltjes, zoals de HSL, de Betuweroute en een spoortunnel in de Botlek. Maar ook aan allerlei hoogbouw in de buurt van Rotterdam en Den Haag. Inmiddels ben ik 42, heb ik samen met mijn vrouw het boerenbedrijf van mijn ouders overgenomen en heb ik vier kinderen. Genoeg om voor thuis te blijven, dus ik ga niet meer ver weg voor mijn kraanklussen. Als er mooie projecten in de buurt zijn, dan bel ik wel even om te vragen of ze mijn hulp kunnen gebruiken. Inmiddels heb ik een groot netwerk en op elk project kom je wel bekenden tegen. En die kennen ook mijn ervaring en kwaliteit van werken. Zo kon ik eind 2020 bij project Nieuwe Sluis Terneuzen aan de slag.

Het is echt een droom die uitkomt om aan de Nieuwe Sluis te werken. Zo’n groot project in de achtertuin, dat maak je zelden mee. Ik vind het mooi om te zien hoeveel vakspecialisten er op dit werk aanwezig zijn en werken op zoveel plekken tegelijk. Sowieso bestaat aannemerscombinatie Sassevaart natuurlijk uit een heleboel grote partijen die allemaal hun kennis en expertise goed hebben ingezet. En dat merk je terug op de werkvloer. Wat betreft veiligheid is het bijvoorbeeld streng en goed geregeld. Dat vind ik ook heel belangrijk, want iedereen wil weer veilig naar huis.

Hoe mijn werkdag eruitziet? Elke morgen starten we in de keet met de planning van de dag. En na een korte inspectie van mijn kraan, klim ik in een kooi elke dag 30 meter omhoog. Ik zit op torenkraan 2 bij de deurkassen van het buitenhoofd. De hogere kranen hebben een lift, maar ik werk op de een na laagste. Dat hele hoge hoeft voor mij niet meer. Nadat ik mezelf heb geïnstalleerd kan ik aan de slag. En ja ik doe mijn schoenen uit in de cabine. Ik heb zelfs een borstel net buiten de cabine geregeld om mijn schoenen af te poetsen voor ik binnenstap.

Op sommige projecten blijf je een hele dienst boven. Als het werk het toelaat, kan ik bij dit project beneden een bakje koffie drinken met collega’s. Wel zo handig. Tijdens het werk krijg ik instructies van een rigger, oftewel een collega die helpt bij het laden en lossen van materieel. Hij is mijn rechterhand en geeft instructies en checkt of de lading goed vastzit. De hele dag leveren we materialen aan, bijvoorbeeld wapeningsstaal. We verzetten materiaal, zoals bekisting, vlonders en steigers en voeren materiaal weer af, denk aan overgebleven restmaterialen. Al deze zaken zijn te zwaar om zelf te kunnen of mogen verzetten.

De hele dag ben ik aan het kijken hoe ik materiaal zo efficiënt mogelijk én veilig van A naar B kan verplaatsen. Hierbij rekening houdend met de weersomstandigheden, de bouwwerken, steigers, collega’s en ook nog de andere kranen. Onze gieken kunnen elkaar niet raken, maar de kabels wel. We hebben een anti-botssysteem waardoor de kraan automatisch afremt. Al met al een precisiewerk. Fijn om dit werk te mogen doen met een leuk team van kraanmachinisten en goede kwaliteit kranen. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de bouw van deze grote sluis.”

“Werken aan zo’n mooi project in de achtertuin is een droom die uitkomt”

Bart van Hove