Boaz de Feijter inwoner van Wulpenbek en scholier Lodewijkcollege

“Ik woon net achter de sluizen, in buurtschap Wulpenbek. Ik woon hier graag. Het is er rustig, iedereen kent elkaar. Ik fiets elke dag acht kilometer naar de middelbare school in Terneuzen. Ik rijd meestal alleen, dan kun je meteen goed om je heen kijken. Het is echt een enorme verandering! Ik vind het leuk om de veranderingen te volgen. Als ik niet weet wat ze aan het doen zijn, dan vraag ik het wel eens aan iemand die aan het werk is. Je ziet de vorm van de Nieuwe Sluis in ieder geval al echt.

Ik vind dat de bouw goed georganiseerd is, ook voor de fietsers. Ik heb weinig last gehad. Soms rijdt er een trekker op het fietspad, dan steek ik er even voorbij. Het is eigenlijk alleen maar makkelijker geworden voor de fietsers. En het werk moet gebeuren. Veel van de mensen die grondtransport doen, ken ik. Een neef van ons rijdt er en ook een paar bekenden. Dat lijkt me leuk werk om te doen! Maar ik ben nu 16 en dat mag pas als je 18 bent. Dus wie weet later.

Vroeger voer ik met mijn ouders op ons schip. We waren dan alleen in het weekend thuis. Later ging ik naar het schippersinternaat. Dat schip hebben we niet meer. Mijn vader werkt nu op een peilbootje op de Westerschelde. Ik kom uit een varende familie, veel ooms varen. Maar mijn opa had een boerderij in Zaamslag, die vaarde dus niet. En een van mijn ooms heeft een boerderij in Amerika. Dat vind ik geweldig. Daar zou ik wel willen wonen! Volgend schooljaar ga ik de opleiding monteur mobiele werktuigen doen. Dan zie ik wel waar ik uiteindelijk ga werken. Ik kijk er ook naar uit dat de Nieuwe Sluis klaar is, maar dat zal vast nog wel even duren. Zal gek zijn dat er straks geen Middensluis meer is en alles anders is.”

“Leuk om onderweg het werk aan de Nieuwe Sluis te volgen”