Frank Chapelier bewoner Stationsweg in Terneuzen

“Met veel plezier woon ik met mijn gezin aan de Stationsweg in Terneuzen. Het is echt een verborgen plek in Terneuzen met ongeveer tien woonhuizen tussen de Beneluxweg en de Kennedylaan en aan het water. Je ziet bij ons grote schepen voorbij varen, hoort de sluisdeuren dichtgaan en de schepen tegen de sluiswand aanleggen. Geluiden die passen bij het wonen in een havenstad. Veel mensen die hier komen, zijn vaak verbaasd dat tussen de bedrijven, deze huizen staan. We wonen hier graag. We genieten van het vrije uitzicht, ons mooie oude huis en de grote tuin.

Wonen naast het sluizencomplex geeft natuurlijk ook overlast van de bouw van de Nieuwe Sluis. We maken het van héél dichtbij mee. Het heien en trillen is soms niet te missen, zelfs op mijn werk een kilometer verderop hoor ik het soms. Dat geluid draagt best ver. Gelukkig zitten er inmiddels al een heleboel wanden in en is het slechts tussen 7 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds, dus een overzichtelijke periode. Ik had vooraf verwacht dat we er meer overlast van het werk zouden hebben, maar eigenlijk is het prima te doen.

De laatste periode horen we soms achteruitrijalarmen van grote wagens die op het terrein bezig zijn en dat gaat ook ’s avonds en ’s nachts door. We begrijpen dat dit alarmerende geluid nodig is voor de veiligheid. Gelukkig is ons huis goed geïsoleerd, dus ik heb er nog geen nacht van wakker gelegen. Het is ook sterk afhankelijk van de wind hoeveel we van de werkzaamheden horen. Als Dow gaat fakkelen, hoort de hele omgeving het ook goed.

Ik volg de werkzaamheden via de sociale media-accounts van het project. Vooral op de dronebeelden kun je goed zien hoe het werk verloopt. Mooi om te zien. Ik bezoek ook weleens een inloopavond om de stand van zaken te horen. Stel dat we problemen ondervinden, dan weten we bij wie we terecht kunnen van de projectorganisatie met vragen. Dat is een fijne gedachte! De komst van de Nieuwe Sluis is goed voor de economische ontwikkeling van de regio. We zullen de bouwperiode dus voor lief moeten nemen.”

“De bouw van de Nieuwe Sluis maken we van héél dichtbij mee”

Frank Chapelier, bewoner Stationsweg in Terneuzen