Planning gestuurde boringen bekend

Door de bouw van de Nieuwe Sluis gaat het midden van het sluizencomplex in Terneuzen op de schop. Daarom worden vooraf diverse kabels en leidingen verlegd. Op 24 juli start de gestuurde boring vanaf het Kopje van Kanada naar de Middenhavendam. Eind volgende week wordt het bouwterrein ter plaatse ingericht. Vanaf 21 augustus beginnen de voorbereidingen voor de tweede gestuurde boring vanaf de Grenulaan naar de Middenhavendam.

Bij het aanleggen van ondergrondse netwerken van kabels en leidingen worden horizontaal gestuurde boringen gebruikt. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Boring Kopje van Kanada - Middenhavendam
Op 24 juli 2017 start de eerste gestuurde boring om een aantal datakabels tussen de twee havenhoofden van de West Buitenhaven te krijgen. Het Kopje van Kanada wordt van 24 tot en met 31 juli afgesloten voor autoverkeer. Het boren duurt een week. Vanaf 21 juli wordt het werkterrein ter plaatse ingericht.

Boring Middenhavendam - Oostsluis
De voorbereidingen voor de tweede boring onder de Oost Buitenhaven beginnen in de week van 21 augustus. De boor start in de week van 28 augustus vanaf de Grenulaan naar de Middenhavendam. Het werkterrein aan de Grenulaan is ter hoogte van de huisnummers 43 tot en met 54 en Korte Dijkstraat nummer 14. Ter hoogte van deze woningen wordt de Grenulaan ruim een week afgesloten. De boring is nodig om elektriciteit, water en data te krijgen bij de toekomstige Dienstenhaven aan de Middenhavendam.

Het project streeft bij alle werkzaamheden naar minimale hinder voor de omgeving. Bij overlast door werkzaamheden van het project, kunt u bellen met telefoonnummer 085-303 6270.

Terug naar overzicht