Veiligheidsactie voor fietsers op sluizencomplex

26 november 2018

Bij de bouw van de Nieuwe Sluis staat veiligheid voorop. Naast veiligheid op de bouwplaats is ook een veilige omgeving belangrijk. Het sluizencomplex in Terneuzen is de komende jaren deels bouwterrein, maar ook een drukke doorgaande route. In de donkere maanden willen we daarom extra aandacht vragen voor veiligheid en zichtbaarheid bij fietsers. Dat doen we op donderdag 29 november tussen 07.00 en 09.00 uur op de fietspaden ter hoogte van het uitkijkpunt, midden op het sluizencomplex.
Fietspad in het donker

Elke fietsende voorbijganger maken we blij met een kleinigheidje. Ook willen we fietsers een aantal vragen stellen over de veiligheid op het sluizencomplex nu en in de toekomst. Tip! Ga die dag op de fiets en vertrek iets eerder, zodat we even tijd hebben om elkaar te spreken.

Val op!

Samen voor een veilige omgeving
Veiligheid staat ook bij andere beheerders hoog in het vaandel. Daarom werken we voor deze actie samen met Rijkswaterstaat en gemeente Terneuzen. Naast projectdirecteur Eric Marteijn van project Nieuwe Sluis Terneuzen en projectdirecteur Fred Jansen van aannemerscombinatie Sassevaart zijn daarom districtshoofd Mardie Hack van Rijkswaterstaat Zee en Delta en wethouder Ben van Assche van de gemeente Terneuzen aanwezig.