Laatste aanpassingen rotonde N252 nabij busstation Terneuzen

5 februari 2019

Om bijzondere transporten tot 45 meter mogelijk te maken naar het sluizencomplex, passen we de rotonde van de N252 nabij het busstation Terneuzen aan. Eerder hebben we boringen verricht op de rotonde als voorbereiding. Op 11 en 12 februari begeleiden vier verkeersregelaars van 9.00 tot 16.00 uur het verkeer terwijl de rotonde definitief wordt aangepast. De werkzaamheden kunnen enige hinder veroorzaken.
Rotonde N252

Bij de rotonde op de N252 liggen twee druppels - een verhoogde scheiding tussen de rijstroken – die we gaan verwijderen. Aannemerscombinatie Sassevaart werkt vanaf de ene rijstrook, terwijl verkeersregelaars het aankomende verkeer begeleidt om de rotonde in tegengestelde richting op te rijden. Het gaat om de druppels op de route van verkeer vanaf de provinciale weg naast het busstation naar de rotonde en de Buitenhaven richting het sluizencomplex. Eerder hebben we boringen verricht om erachter te komen of er asfalt onder de druppels zit. Aangezien dit het geval is, blijven we deze asfaltconstructie gebruiken en maken we de borden uitneembaar. Doordat de wegen rondom de rotonde na de werkzaamheden gelijkvloers zijn en de verkeersborden eenvoudig te verwijderen zijn, kunnen bijzondere transporten ruimer over de rotonde manoeuvreren. Tijdens het werk waarschuwen we het verkeer vanaf de sluizen en verkeer richting Terneuzen door middel van borden op de werkzaamheden. Op de N252 nabij de rotonde is de snelheid tijdelijk verlaagd naar 50 km/u en vanuit Terneuzen 30 km/u.

Rode markering
In het voorjaar brengen we rode markering op de weg daar waar de druppel zat, om te voorkomen dat het wegverkeer de borden aanrijdt. Dit kunnen we nu niet doen in verband met de temperatuur. Ook bij die werkzaamheden zetten we verkeersregelaars in om de hinder te beperken.