Nieuwe expositie informatiecentrum officieel geopend

4 april 2019

De vernieuwde expositie van ons project Nieuwe Sluis Terneuzen in het haveninformatiecentrum Portaal van Vlaanderen is vandaag officieel geopend. Een van de nieuwe onderdelen: met een VR-bril kun je nu ook midden in de toekomstige sluisdeur of deurkas staan.
Opening tentoonstelling

Jan Lonink, burgemeester van de gemeente Terneuzen en Jack Begijn namen de nieuwe locatie van het Portaal van Vlaanderen aan de Beneluxweg officieel in gebruik door een draai aan het stuurwiel. Freddy Aerts, voorzitter van de stuurgroep Nieuwe Sluis Terneuzen opende vervolgens met een druk op de knop de vernieuwde tentoonstelling. En tot slot nam het Portaal uit handen van Leendert Muller van Multraship de sleutels van de nieuwe elektrische trein aan. Drie mooie momenten in één feestelijke bijeenkomst.

Ook benieuwd? Bezoek de open dag!
Op 6 april 2019 is het open huis op de nieuwe locatie van het haveninformatiecentrum. Bezoekers kunnen de nieuwe locatie en expositie bezichtigen. Ook zijn er gratis rondritten met de oude én de nieuwe trein. Onderweg geeft een gids uitleg over wat er allemaal te zien is op het sluizencomplex en de ontwikkelingen van de Nieuwe Sluis. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.

Expositie Nieuwe Sluis
De expositie in het haveninformatiecentrum geeft informatie over onder meer het dynamische sluizencomplex, de scheepvaart en het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Daarnaast is er volop aandacht voor de ontwikkelingen van de bouw van de Nieuwe Sluis. De gidsen zijn ook op de hoogte van de laatste stand van zaken van het project.