Opbouw torenkranen voor betonwerken buitenhoofd

10 september 2020

Binnenkort is het tijd voor de verdere opbouw van de betonwerken in de droge bouwkuip van het buitenhoofd. Dit is het sluishoofd aan de kant van de Westerschelde. Ter voorbereiding op deze werkzaamheden bouwen we in september 2020 vijf grote, grotendeels gele, torenkranen op. Deze kranen zorgen straks voor het aanvoeren van materieel naar de bodem van de bouwkuip.
buitenhoofd

Voor de verdere werkzaamheden aan het buitenhoofd bouwen we vijf torenkranen op. Een van deze torenkranen komt op de bodem van de bouwkuip te staan. De andere vier  plaatsen we aan de buitenkant langs de rand van de kuip. De lengte van deze kranen varieert van 28  tot 48 meter hoog. Ook van een afstand zijn de kranen straks dus goed te zien. Voor het plaatsen van de kranen brengen we eerst betonnen torenkraanfundatie aan.  Een aantal kranen zetten we op rails, daarmee vergroten we het bereik van de kranen aanzienlijk.

Opbouw
Om de opbouw op locatie zo vlot mogelijk te laten verlopen, zijn de kranen op voorhand al zoveel mogelijk gemonteerd. Vervolgens leveren we de torenkranen door vrachtwagens in delen aan op locatie. Per torenkraan zijn ongeveer tien   vrachtwagens nodig.  De kranen leveren we opeenvolgend aan. De opbouw per kraan neemt twee   dagen in beslag. Begin oktober 2020 zijn  alle torenkranen geplaatst.

Verkeersregelaars
Tijdens de aankomst van de vrachtwagens zetten we verkeersregelaars in. Zo zorgen we voor een veilige en vlotte doorstroming van het wegverkeer.