Laatste loodjes loods RWS

5 oktober 2020

De nieuwe loods van Rijkswaterstaat op de Schependijk is goed zichtbaar. Nu het gebouw dicht is, storten we de betonvloer op 8 oktober 2020. Om de kwaliteit van de betonvloer te waarborgen, voeren we deze werkzaamheden uit in een onafgebroken periode.
Loods Rijkswaterstaat

De loods is ongeveer 50 bij 40 meter. Voor de werkvloer is 700 kuub beton nodig. Het beton komt van onze eigen betoncentrale op het bouwterrein. Gedurende de dag (donderdag 8 oktober) kan geluid van de betoncentrales te horen zijn in Terneuzen. De betonmixers rijden die dag af en aan over het sluizencomplex naar de Schependijk. Er is daardoor wat meer transport op de weg dan gebruikelijk. Vanwege het korte traject van de betoncentrale naar de Schependijk levert dit geen hinder op.

Impressie nieuwe loods

Na de betonstort werken we de vloer af door deze te vlinderen. Na het vlinderen voorzien we de vloer van een betonverzegeling waardoor je een slijtvast, stofvrij oppervlak krijgt. De vloer is dan  beter bestand tegen de indringing van allerlei vloeistoffen.

De loods wordt  straks gebruikt voor de opslag van reserveonderdelen voor het sluizencomplex. Daarom komt er een 40-tons bovenloopkraan met een overspanning van 32 meter in de loods. Daarmee kunnen (zware) delen geplaatst en verplaatst worden. De loods is eind dit jaar gereed.