Start onderwaterbeton binnenhoofd

19 november 2020

In navolging van het buitenhoofd is het de beurt aan het binnenhoofd voor het storten van de onderwaterbetonvloer. Het binnenhoofd is het sluishoofd aan de kant van het Kanaal Gent-Terneuzen. In de sluishoofden komen straks de deuren en bruggen van de sluis. Voordat het zover is, worden de bouwkuipen voorzien van betonconstructies. Dat begint met een laag onderwaterbeton van ongeveer een meter dik die we vanaf vrijdag gaan aanbrengen.
binnenhoofd

Dag en nacht werken

Het aanbrengen van het onderwaterbeton start vrijdag 20 november 2020 en duurt tot en met maandag. Omdat de betonvloer uit een geheel dient te bestaan, moeten we de vloer zonder stortonderbrekingen aanbrengen. Daarom gaan we 24 uur per dag door. Voor de betonstort in het binnenhoofd is ongeveer 11.500 kuub beton nodig. Omdat er momenteel op diverse plaatsen op het bouwterrein betonwerken plaatsvinden, is er onvoldoende capaciteit om de betonstort van het binnenhoofd gelijktijdig uit te voeren. Daarom doen we dit in het weekend.

 

Omgevingsgeluid

Het beton is afkomstig uit onze eigen betoncentrale op het bouwterrein. Betonmixers rijden dag en nacht af en aan om het beton van de betoncentrale naar het binnenhoofd te vervoeren. Geluiden van bijvoorbeeld achteruitrijalarmen kunnen in de omgeving te horen zijn. Deze achteruitrijalarmen zijn nodig voor de veiligheid van de medewerkers op het bouwterrein. Alternatieve waarschuwingssignalen zijn in het verleden onvoldoende effectief gebleken.

 

Leegpompen bouwkuip

Het uithardingsproces van de betonvloer controleren we regelmatig. Naar verwachting kunnen we eind november 2020 stap voor stap de bouwkuip leegpompen.

 

Buitenhoofd

Het buitenhoofd loopt qua werk een aantal maanden voor op het binnenhoofd. Begin augustus 2020 hebben we onderwaterbeton aangebracht in het buitenhoofd, het sluishoofd aan de andere kant. Meer hierover lees je hier.