Deuren en bruggen passeren Terneuzen

31 mei 2022

De twee basculebruggen, vier sluisdeuren, acht rioolschuiven en onderhoudsvoorzieningen van de sluisdeuren voor de Nieuwe Sluis in Terneuzen liggen in de Scaldiahaven in Vlissingen. Hier worden ze een voor een afgeladen. En vervolgens stuk voor stuk naar Westdorpe gebracht. De eerste brug passeert woensdagmorgen 1 juni 2022 de Westsluis in Terneuzen.
Deuren en bruggen in Vlissingen

Let op! Genoemde data in dit bericht zijn onder voorbehoud.

Eerste brug vaart voorbij Terneuzen naar Westdorpe

Woensdagmorgen 1 juni 2022 om 08.00 uur in Westsluis

Reis naar Westdorpe

In opslag

We hebben de deuren en bruggen nog niet nodig bij de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Ze gaan daarom eerst in opslag in de Autrichehaven in Westdorpe. In Vlissingen laden we daarom de onderdelen afzonderlijk op een ponton en vervoeren we ze met duw- en sleepboten naar Westdorpe. Er zijn zes afzonderlijke transporten nodig om alles te vervoeren. Daarbij passeren ze de Westsluis van het sluizencomplex in Terneuzen. 

 

Planning

De eerste brug kwam op woensdag 1 juni 2022 voorbij in Terneuzen. De eerste sluisdeur passeerde donderdag 2 juni 2022 om 10.45 uur. De volgende brug passeert vrijdag 3 juni 2022. Dan volgen nog drie sluisdeuren. De planning is afhankelijk van de werkzaamheden en de beschikbaarheid van de Westsluis. Alle begeleiding is door de Multratugs 11 en 22 en op die manier te volgen.

Deuren en bruggen op pontons
Deuren en bruggen op pontons
Door Westsluis

Bekijken transport door Westsluis

Op woensdagmorgen 1 juni 2022 staat het eerste transport van een van de bruggen naar de opslaglocatie op de planning. Alle transporten zijn van dichtbij te volgen bij het sluizencomplex in Terneuzen vanaf openbaar terrein. Omwille van de veiligheid verzoeken we iedereen op officiële parkeerplaatsen (voormalige parking bij gebouw Koninklijke Marechaussee en bij busstation) te parkeren en zoveel mogelijk te voet of per fiets het sluizencomplex te bezoeken. De aankomst bekijken kan onder andere vanaf onderstaande locaties. Zie ook de blauwe pointers op de kaart.

1.      Uitkijktoren Nieuwe Sluis Terneuzen

2.      Kopje van Kanada (Let op! Alleen te voet of met de fiets bereikbaar)

3.      Noordbrug Westsluis