Geen meldingen

  • Op dit moment zijn er geen werkzaamheden die hinder veroorzaken.
  • Uw schutting plannen? Kijk op www.plantoolterneuzen.eu

Vragen over de verkeerssituatie?

Buitenhoofd Nieuwe Sluis

Aannemer Sassevaart is volop bezig met de diepwanden voor de bouwkuip van de Nieuwe Sluis. Gestart wordt met het buitenhoofd van de Nieuwe Sluis.

Buitenhoofd

Medio 2019 ontstaat het eerste sluishoofd. Dit is de plek waar de deuren en brug van de sluis komen. We bouwen dit deel van de sluis in een gesloten bouwkuip. Het sluishoofd aan de kant van de Westerschelde noemen we het buitenhoofd. Om het buitenhoofd te realiseren, gaan we in juni grond opspuiten. Vervolgens maken we diepwanden. Ankerschermen zorgen voor stabiliteit en tijdelijke cement-bentonietwanden houden de bouwkuip droog. Als de wanden gereed zijn, kunnen we het buitenhoofd gaan uitgraven. Dan ontstaat in het eerste kwartaal van 2020 een bouwkuip van 25 meter diep waarin we kunnen beginnen met het complexe betonwerk voor de deurkassen, brugkelder en nivelleersysteem. Later starten we ook met het sluishoofd aan de kanaalkant, dit heet het binnenhoofd.

diepwanden

Diepwanden zijn betonnen keerwanden. Ze worden gemaakt door het graven van een sleuf die gevuld wordt met bentoniet om instorten te voorkomen. Bentoniet is een mengsel van water en een in de natuur voorkomende natrium-kleisoort met deeltjes die zo klein zijn dat ze de grond waterdicht kunnen maken. Vervolgens wordt het beton gestort waardoor een betonnen wand ontstaat. Het storten van het beton vindt zowel overdag als ’s nachts plaats.