Bouwborden op werklocaties

20 december 2016

De voorbereidende werkzaamheden voor de Nieuwe Sluis zijn in volle gang. Op de locaties waar gewerkt gaat worden, zijn bouwborden geplaatst.

  • Tijdelijke huisvesting
    Ter hoogte van de Westsluis wordt in januari 2017 gestart met de bouw van tijdelijke huisvesting van verschillende nautische dienstverleners, namelijk de bootslieden en de loodsen. De huisvesting wordt in april opgeleverd en naar verwachting verblijven de nautische dienstverleners er enkele jaren. Zij komen in de definitieve situatie in het Bediengebouw Nieuwe Sluis.
  • Sloop gebouwen
    Vanaf januari 2017 worden de eerste gebouwen door bewoners en bedrijven overgedragen aan het project Nieuwe Sluis Terneuzen. De gebouwen die leeg komen te staan op het sluizencomplex, worden zo spoedig mogelijk gesloopt om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen. De aannemer van het sloopcontract begint met een voormalige boerderij in de Nieuw Neuzenpolder en woningen en gebouwen aan de Zeevaartweg. In de zomer van 2017 zijn de werkzaamheden afgerond.
  • Aanleg Goese Kade
    Het terrein aan de Goese kade wordt op dit moment bouwrijp gemaakt. Vanaf april 2017 starten de werkzaamheden om hier een nieuwe kade en steiger te realiseren, evenals een ontsluitingsweg die aansluit op het sluizencomplex. De kade en steiger zijn voor een nautische dienstverlener.