Geslaagde dag van inlichtingen voor Ingenieursdiensten

2 mei 2013

In de komende weken gaan deze zes bedrijven de uitvraag omzetten in een passende aanbieding . Na beoordeling van de offertes wordt in juli een definitieve keuze gemaakt voor een ingenieursbureau dat, onder aansturing van de projectgroep, de planuitwerkingsfase ten uitvoer gaat brengen.

Bij de presentaties werd duidelijk gemaakt dat een toekomstige partner moet passen bij de projectambities: op tijd en met kwaliteit werken aan deze uitdagende Vlaams-Nederlandse klus.

Projectdirecteur Eric Marteijn sprak over de succesfactoren voor het project en technisch manager Koen De Winne gaf een toelichting op het ontwerpproces. Dit laatste moet niet alleen een passend ontwerp opleveren. Omgevingsmanager Harm Verbeek maakte duidelijk dat er ook een ruimtelijke procedure volgens de Tracéwet doorlopen wordt met een milieueffectrapport en een passende beoordeling. Tot slot gaf contractmanager Peter Meesen een toelichting op de prijsstelling en de beoordeling van de aanbiedingen.

Na het officiële gedeelte werd een rondleiding over het sluizencomplex van Terneuzen verzorgd. Onder leiding van de regioverkeersleider Richard Jornick werden de Middensluis en de Westsluis bezocht. Voor de gelegenheid was de toegang achter het hek geregeld, rekening houdend met alle veiligheidsaspecten.

Bij de afsluiting vonden de verschillende ingenieursbureaus dit een geslaagde dag en een goed begin van een intensieve samenwerking met een van deze bedrijven.