Informatieavond resultaten heiproefonderzoek

10 oktober 2016

Op dinsdagavond 11 oktober 2016 willen we u informeren over het verloop van het heiproefonderzoek en de resultaten van de geluids- en trillingsmetingen in de omgeving.

U bent welkom bij het Portaal van Vlaanderen vanaf 19.00 uur. De presentatie begint om 19.30 uur. Graag aanmelden voor de informatieavond via nieuwesluisterneuzen@vnsc.eu.

Voorbereiding aanleg Nieuwe Sluis
Bij het heiproefonderzoek hebben we met een hei-installatie verschillende palen en damwanden op diverse manieren in de grond gebracht. Dit deden we op het parkeerterrein naast het gebouw van het Loodswezen (Zeevaartweg 23) en op de landtong voorbij het Portaal van Vlaanderen (Zeevaartweg 13). Het werk is inmiddels afgerond en technisch goed verlopen. Uit de proef blijkt dat de grondsoorten goed heibaar zijn door intrillen en naheien met gewoon materieel. Het onderzoek was nodig om dit inzicht te krijgen. Ook zijn de trillingen en het geluid in de omgeving gemeten. De resultaten hiervan worden op dit moment bekeken. Dit is belangrijke informatie voor de daadwerkelijke bouwfase van de Nieuwe Sluis waarin veel geheid moet worden.