Sloop gebouwen

6 juni 2017

Op en rond het sluizencomplex zijn al flink wat gebouwen verdwenen voor de komst van de Nieuwe Sluis. Als het Loodswezen en Montis Mooring definitief zijn verhuisd naar hun nieuwe tijdelijke onderkomen aan de Westsluis, worden ook deze bedrijfspanden gesloopt.
Sloop gebouwen

Sagro sloopt de panden van het Loodswezen en Montis Mooring voor de bouwvak. Het pand van de Verenigde Bootslieden bevat nog een werkplaats en werkterrein dat eerst verplaatst dient te worden naar de nieuwe vestiging aan de Goessekade. Vervolgens kan later dit jaar ook dit pand gesloopt worden. Na de verhuizing van TMS Industrial Services op de Schependijk volgt de sloop van dit gebouw ook later dit jaar.

Leegstand
De gebouwen op het sluizencomplex die leeg komen, worden zo spoedig mogelijk gesloopt om overlast te voorkomen. Denk aan vandalisme en onrechtmatig betreden. Eerst wordt het asbest dat in de gebouwen aanwezig is, gesaneerd. Vervolgens start Sagro met de sloopwerkzaamheden.

Plaatsmaken
De woningen en bedrijven aan de Zeevaartweg, de panden verderop op de landtong en een woning met bijbehorende loods aan de Nieuw Neuzenweg hebben al plaatsgemaakt voor de werkzaamheden van de Nieuwe Sluis.

 

Districtskantoor

Districtskantoor
Een bijzondere eend in de bijt is het voormalige districtskantoor van Rijkswaterstaat. Dit gebouw wordt uit elkaar gehaald en de onderdelen krijgen een nieuwe bestemming. Zo wordt het grootste deel van het materiaal hergebruikt voor de kinder- en jeugdkliniek van Emergis in Kloetinge. De planning is dat dit bijzondere gebouw in juli van het sluizencomplex is verdwenen.

Het project streeft bij alle werkzaamheden naar minimale hinder voor de omgeving. Bij overlast door werkzaamheden van het project, kunt u bellen met telefoonnummer 085-303 6270.