Start eerste gestuurde boring

8 juni 2017

Door de bouw van de Nieuwe Sluis gaat het midden van het sluizencomplex in Terneuzen op de schop. Daarom worden vooraf diverse kabels en leidingen verlegd. Hiervoor start begin juli een gestuurde boring vanaf het Kopje van Kanada naar de Middenhavendam.
Start eerste gestuurde boring

Bij het aanleggen van ondergrondse netwerken van kabels en leidingen worden horizontaal gestuurde boringen gebruikt. Lees hier meer over hoe dat in zijn werk gaat.

Boring Kopje van Kanada - Middenhavendam
In juli 2017 is de eerste gestuurde boring om een aantal datakabels tussen de twee havenhoofden van de West Buitenhaven te krijgen. Vanaf begin juli 2017 hebben we een werkterrein op het Kopje van Kanada en op het einde van de landtong daartegenover, de Middenhavendam. Het Kopje van Kanada wordt de hele maand juli afgesloten voor autoverkeer. Er heeft afstemming plaatsgevonden met festival de Ballade dat begin juli op dezelfde locatie plaatsvindt.

Boring Middenhavendam - Oostsluis
De tweede boring onder de Oost Buitenhaven start half augustus. De boor start vanaf de Grenulaan naar de Middenhavendam. Het werkterrein aan de Grenulaan is ter hoogte van de huisnummers 43 tot en met 54 en Korte Dijkstraat nummer 14. Ter hoogte van deze woningen wordt de Grenulaan ruim een week afgesloten. De boring is nodig om elektriciteit, water en data voor de nieuwe Dienstenhaven aan de Middenhavendam.

Boring Middenhavendam - Oostsluis

 

Het project streeft bij alle werkzaamheden naar minimale hinder voor de omgeving. Bij overlast door werkzaamheden van het project, kunt u bellen met telefoonnummer 085-303 6270.