Tweede gestuurde boring van start

18 augustus 2017

Volgende week starten de voorbereidingen voor de gestuurde boring vanaf de Grenulaan naar de Middenhavendam. Het werkterrein aan de Grenulaan is ter hoogte van de huisnummers 43 tot en met 54 en Korte Dijkstraat nummer 14. De weg is ter hoogte van deze woningen afgesloten.

De boring wordt uitgevoerd door Holland Drilling in opdracht van Delta en is nodig om elektriciteit, water en data aan te leggen voor de toekomstige Dienstenhaven aan de Middenhavendam. De eerste gestuurde boring vanaf het Kopje van Kanada naar de Middenhavendam, onder de Westbuitenhaven is afgerond. Het vullen van de getrokken buis moet nog plaatsvinden.

Hoe werkt een gestuurde boring?
Bij een horizontaal computergestuurde boring start op de locatie (Grenulaan) een eerste voorboring naar de locatie (Middenhavendam). Vanaf daar wordt vervolgens een ruimer terug getrokken. Zoals de naam al doet vermoeden, maakt die het voorgeboorde gat groter. Tot slot worden de gewenste kabels en leidingen in een mantelbuis terug getrokken door de gemaakte ruimte en per locatie aangesloten op de aanwezige kabels en leidingen. Tijdens alle fases is de tunnel gevuld met een mengsel om de grond stevig te houden. Ook om te zorgen dat er geen water door het boorgat van de ene naar de andere kant gaat.

Het project streeft bij alle werkzaamheden naar minimale hinder voor de omgeving. Bij overlast door werkzaamheden van het project, kunt u bellen met telefoonnummer 085-303 6270.