Voorbereidend werk in volle gang

4 april 2017

<p>Als u geregeld op het sluizencomplex komt, ziet u dat er volop voorbereidende werkzaamheden zijn. Zo nemen binnenkort de nautische dienstverleners&nbsp;hun nieuwe huisvesting in gebruik&nbsp;en vinden twee gestuurde boringen plaats.</p>

Hierbij een overzicht van de stand van zaken van de voorbereidende werkzaamheden:

  • Tijdelijke huisvesting

Deze week is de oplevering van de tijdelijke huisvesting voor verschillende nautische dienstverleners. De bootslieden en havenloodsen nemen de komende tijd hun intrek in hun nieuwe, tijdelijke gebouw.

  • Werkzaamheden Goessekade

Begin juni 2017 start het werk op het terrein aan de Goessekade. Hier komt een kade, een steiger en een gebouw voor onder andere Multraship.

  • Nieuwe energieaansluitingen en noodstroomvoorziening

Begin juni 2017 starten de werkzaamheden in gebouw H bij de Westsluis. Hier komt een energieaansluiting en een noodstroomvoorziening. Er komt ook een tijdelijke energieaansluiting en noodstroomvoorziening aan de Oostsluis.

  • Gestuurde ondergrondse boringen

Eind juni 2017 is er een gestuurde boring om een aantal datakabels tussen de twee havenhoofden van de West Buitenhaven te krijgen. En er vindt een gestuurde boring plaats onder de Oost Buitenhaven richting Terneuzen voor elektriciteit, water en data voor de nieuwe Dienstenhaven aan de Middenhavendam. Hierdoor hoeven deze kabels en leidingen niet meer over het sluizencomplex heen en onder de sluizen door.

  • Sloop gebouwen

Op dit moment is Sagro bezig met de sloop van de gebouwen aan de Zeevaartweg.

Het project streeft bij alle werkzaamheden naar minimale hinder voor de omgeving. Bij overlast door werkzaamheden van het project, kunt u bellen met telefoonnummer 085-303 6270.