Werkzaamheden Oostsluis

15 september 2016

Op vrijdag 14 oktober start Rijkswaterstaat met verschillende werkzaamheden aan de Oostsluis. Deze sluis is door dit werk gestremd van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 13 november 2016.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Rijkswaterstaat. Ze worden nu uitgevoerd, dus voordat de aanleg van de Nieuwe Sluis start. Dit om hinder te beperken. De Oostsluis is door de werkzaamheden gestremd van vrijdag 14 oktober tot en met zondag 13 november. Tijdens de stremming wordt de beroepsvaart geschut in de Westsluis en Middensluis. De recreatievaart kan mee in de Middensluis. Ondanks dat levert de stremming hinder op voor de scheepvaart. Rijkswaterstaat neemt maatregelen om alles in goede banen te leiden, zoals het maken van afspraken over wachtplaatsen en extra scheepvaartbegeleiding door een van de patrouillevaartuigen van Rijkswaterstaat.

Werkzaamheden combineren
Rijkswaterstaat combineert tijdens deze stremming zoveel mogelijk werk om zo de hinder te beperken. Het wisselen van de sluisdeuren vindt plaats in het kader van regulier onderhoud en wordt uitgevoerd door de firma Heijmans. De ombouw van de sluizen naar “bediening op afstand”  is onderdeel van het project Modernisering Objecten Bediening Zeeland (MOBZ). Rijkswaterstaat verbouwt de bruggen en sluizen in Zeeland, zodat deze op afstand vanuit twee nautische centrales bediend kunnen worden. Een centrale staat in Terneuzen. Door te bedienen vanuit een nautische centrale kan Rijkswaterstaat het personeel en de bruggen en sluizen efficiënter inzetten. Ook is het zo mogelijk scheepvaart beter door een gehele corridor te begeleiden, waardoor reizen beter te plannen zijn. Alle werkzaamheden in het kader van MOBZ worden uitgevoerd door ENGIE. Meer informatie over het project MOBZ: www.rijkswaterstaat.nl/mobz.