Goessekade officieel in gebruik genomen

23 april 2018

Vorige week zijn de kade en de steiger in de werkhaven aan de Goessekade, ten zuiden van de Westsluis in Terneuzen, officieel in gebruik genomen door de Muller Group (Multraship) en de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie. Beide partijen zijn blij met het resultaat.
Goessekade

Het voormalige kantoor van de Muller Group aan de Zeevaartweg moest plaatsmaken voor de komst van de Nieuwe Sluis. In overleg met het project Nieuwe Sluis Terneuzen is de Goessekade als vaste nieuwe locatie gekozen. De Muller Group huurt een deel van de Goessekade van het project. Ook na de afronding van de Nieuwe Sluis in 2022 blijven ze dit terrein gebruiken.

Werkzaamheden Goessekade
Aan de Goessekade heeft Boskalis/De KlerkĀ in opdracht van het project Nieuwe Sluis Terneuzen een kade en een steiger gerealiseerd. Daarnaast is een toegangsweg en uitrit aangelegd, het fietspad verlegd, een deel van het kanaal gebaggerd en bodembescherming gestort. H4A, de aannemer van de Muller Group, heeft het nieuwe bedrijfspand met loods en het omliggende terrein gerealiseerd.

Dienstenhaven
Vorig jaar verhuisden de bootlieden van de Muller Group naar de tijdelijke huisvesting (zwarte gebouw) aan de andere kant van de Goessekade. De technische dienst van Multraship zit nog op de Schependijk. Zij verhuizen straks allemaal naar het nog aan te leggen dienstengebouw in de nieuwe dienstenhaven, dat later wordt aangelegd aan de noordzijde van de Nieuwe Sluis.

Tijdelijk op Goessekade
Navimar is ook tijdelijk verhuisd naar een ander deel van de Goessekade. Zij moesten hun locatie aan de Schependijk ook verlaten voor de komst van de Nieuwe Sluis. Na de afronding van de Nieuwe Sluis in 2022 verhuist het bedrijf terug naar een andere plek op de Schependijk.