Kapitein Rooiboskanaal officieel geopend!

6 mei 2019

Op maandag 6 mei 2019 is het Kapitein Rooiboskanaal officieel geopend. Binnenvaartschepen konden al sinds zaterdag 4 mei gebruikmaken van de nieuwe vaarroute van en naar de Middensluis. Door het tijdelijke doorvaartkanaal kunnen schepen tot en met 2021 om de bouw van de Nieuwe Sluis heen varen. Hierdoor is er minder hinder voor scheepvaartverkeer tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis. Het kanaal ligt op de plek waar het voormalige Rijkswaterstaatgebouw stond.
Onthulling naambord Kapitein Rooiboskanaal

Op 6 mei 2019 was de officiële opening van het doorvaartkanaal. Eerder werd samen met Omroep Zeeland een prijsvraag uitgeschreven, waarin opgeroepen werd een naam te verzinnen voor hoogstwaarschijnlijk het kortste kanaal van de Benelux. Door te stemmen op de favoriete naam, is Kapitein Rooibos als winnaar uit de bus gekomen. Twee deelnemers droegen deze naam aan, en het is een verwijzing  naar de verhalen van een mythisch figuur, veelvuldig bezongen door de Lamaketta’s. Samen met nautische partners en genodigden varen we door het kanaal en onthullen het naambord.

Minder hinder
Dankzij het doorvaartkanaal kan de Middensluis tot medio 2021 in bedrijf blijven tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis. Voor de doorstroming van de scheepvaart is dit een enorm voordeel. Schepen met een maximale lengte van 105 meter, 9,5 meter breed en 3 meter diepgang kunnen door het Kapitein Rooiboskanaal en maken vanaf het Kanaal Gent-Terneuzen gebruik van dezelfde invaart als de Oostsluis. Schepen met een diepgang boven de drie meter kunnen geen gebruik meer maken van de Middensluis, omdat ze niet door het Kapitein Rooiboskanaal kunnen. Om zoveel mogelijk hinder te voorkomen, is onder voorwaarden de diepgang voor de Oostsluis verruimd van 4,30 meter naar 4,80 meter.