Heien combiwand frontmuur Noordoost

14 december 2022

Aan de westzijde van het gedempte Kapitein Rooiboskanaal, trekken we de primaire waterkering door. Daarvoor heien en trillen we 15 buispalen en 15 damplanken de grond in. Dat doen we binnen de reguliere werktijden op maandag tot en met vrijdag en duurt ongeveer drie weken. We zijn hier inmiddels mee gestart.
Het heien van de combiwand bij het voormalige kapitein Rooiboskanaal
Het heien van de combiwand bij het voormalige kapitein Rooiboskanaal

De waterkerende kade aan de oostzijde van de oude Middensluis is eerder al een deel van de primaire kering gereedgekomen.  Het ontbrekende stukje combiwand van 40 meter, tussen het buitenhoofd en het voormalige Kapitein Rooiboskanaal in, realiseren we in december.

Heien

Om dit te realiseren heien en trillen we 15 buispalen en 15 damplanken de grond in. Dat doen we binnen de reguliere werktijden op maandag tot en met vrijdag en duurt ongeveer drie weken. De waterkerende kade vanaf de Middensluis tot aan het buitenhoofd is dan 395 meter lang.

In 2023 werken we ook dit deel van de primaire waterkering af met beton.

Visualisatie projectgebied situatie na werkzaamheden

Primaire Waterkering

Na het realiseren van de frontmuur noordoost is de nieuwe primaire waterkering een feit. Samen met de sluis en zijn deuren is na plaatsing daarvan het achterland beschermd tegen hoogwater. Dat betekent dat er op termijn kan worden begonnen aan het wegbaggeren van de landtong noord.  De wegsituatie moet hiervoor eerst aangepast worden. 

Zie ook eerdere berichtgeving: Kadewerken sluisplateau | Nieuwe Sluis Terneuzen