Zes afleveringen van de documentaireserie online

17 maart 2023

Eind vorig jaar zond Omroep Zeeland onze documentaireserie uit. We hebben de afzonderlijke afleveringen nu compleet online gezet.
De promo van de documentaireserie
De promo van de documentaireserie

De serie is opgebouwd in de volle breedte. Van noodzaak tot bouwmethoden en van natuur tot economie.  Via de playlist 'documentaire serie' kun  je de afleveringen terugkijken. 

Tot slot maken we nog een zevende, samenvattende aflevering als de sluis gereed is. Het is nog even doorbouwen voor ons!

Aflevering

Titel

Omschrijving

 

1

Introductie: geschiedenis en toekomst

Waarom ligt er juist op deze plek al 200 jaar een sluizencomplex, hoe werkt het huidige complex en waarom moet er eigenlijk een nieuwe sluis komen?

 

2

Economische ontwikkelingen

Waarom is de Nieuwe Sluis van levensbelang voor de economie in onze regio en wie profiteren er op korte termijn al van?

 

3

Internationale ontwikkelingen

In deze aflevering staat het vergelijk met andere sluizen centraal. Maar ook hoe we samenwerken en van elkaar leren. En hoe het havengebied van North Sea Port kan blijven meespelen temidden van internationale tophavens.

 

4

Omgeving

Omgeving is een belangrijk onderdeel van het project. Zowel de jarenlange bouw als de komst van de Nieuwe Sluis hebben impact op de directe omgeving.

 

5

Bouwtechnieken

Een sluis bouwen lijkt simpel, maar dat is het niet. Welke technieken worden er gebruikt en welke onderdelen heeft een moderne sluis?

 

6

Natuur

Nu is de Nieuwe Sluis nog ingericht als bouwplaats. Maar straks als de sluis af is, moet het weer een aantrekkelijke plek worden. Niet alleen voor de mens, maar ook voor de natuur.