Testen camerasysteem

25 juni 2024

Op 1 en 2 juli voeren we testen uit met het camerasysteem van de Nieuwe Sluis. Tijdens het testen doorloopt een binnenvaartschip het gehele schutproces.
Sluiskolk
Sluiskolk

Wisselende posities

De Nieuwe Sluis is voorzien van een uitgebreid camerasysteem met 40 camera’s. Op 1 en 2 juli tussen 7.00 en 17.00 uur testen we de werking van het camerasysteem als geheel. We doorlopen dan het gehele schutproces. Dat begint al voor de sluis bij de geleidewerken aan de kanaalzijde. Daar starten de testen met een binnenvaartschip. 

Goede zichtbaarheid

Belangrijk is dat de schepen die de sluis in- en uitvaren op alle punten goed zichtbaar zijn op de camera’s. De binnenvaartschepen die we inzetten bij de testen wisselen daarom tijdens het schutproces steeds van positie. Daarnaast voeren we de testen uit tijdens hoogwater en tijdens laagwater. Op die manier brengen we alle mogelijke posities in beeld.

Geen hinder wegverkeer

Bij het schutproces hoort ook het openen en sluiten van de bruggen, om het schip in- en uit de sluis te laten varen. Het wegverkeer zal dan afwisselend over de noordbrug en de zuidbrug geleid worden.