De laatste ronde wegversmallingen door proefsleuven

20 april 2018

Van maandag 23 tot vrijdag 27 april zijn voor de laatste keer tijdelijke wegversmallingen nodig op het sluizencomplex voor het graven van proefsleuven. Ditmaal op de Buitenhaven bij het kruispunt Schependijk. Proefsleuven zijn nodig voor het lokaliseren van kabels en leidingen. Een aantal van deze sleuven moeten tot aan de rand van de weg uitgevoerd worden. Daarom zijn de verkeersmaatregelen nodig.
Proefsleuven

De graafwerkzaamheden naast de weg vinden plaats buiten de spits tussen 9.00 en 15.00 uur. Op het moment dat we een proefsleuf langs de weg graven, gaat de wegversmalling in. Verkeersregelaars zorgen voor een vlotte en veilige verkeersdoorstroming. Voor het wegverkeer blijft altijd één rijstrook beschikbaar, die afwisselend door de verschillende rijrichtingen gebruikt kan worden. Dit wordt met borden duidelijk aangegeven. Zodra de graafwerkzaamheden zijn afgerond, wordt de sleuf afgebakend en de wegversmalling opgeheven. Er wordt locatie voor locatie gewerkt, zodat er nooit meer dan één versmalling op de hoofdroute is. In verband met de veiligheid begeleiden we op de graaflocaties fietsers en voetgangers tijdelijk om de werkzaamheden heen.

Wat zijn proefsleuven?
Bij het uitvoeren van proefsleuven graven we een smalle lange strook van ongeveer een meter breed en een meter diep. Vervolgens bekijken we de verschillende kabels en leidingen. Onbekende kabels en leidingen worden geïdentificeerd en aan een bepaalde netbeheerder toegewezen. Er wordt niet door openbare voet- en fietspaden of rijwegen heen gegraven. De sleuven blijven maximaal een week open liggen. Voor de zichtbaarheid plaatsen we oranje netten rond de sleuven en geleidebakens langs de weg. De maatregelen dienen voor de veiligheid van de weggebruikers, maar ook voor het uitvoerend personeel.