Vervolg voorbereidingen Frontmuur Noordwest

17 april 2018

We zijn volop bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor de waterkerende muur: Frontmuur Noordwest. Deze muur komt in de West Buitenhaven bij de Westsluis. Momenteel maken we daar een heiplateau dat nodig is om later dit jaar de combi- en damwand te kunnen heien.
Frontmuur Noordwest

Door de frontmuur kan ook tijdens het stormseizoen veilig en voortvarend gewerkt worden aan de Nieuwe Sluis. De muur is eind 2018 gereed.

Verplaatsen en opslaan grond
Om het heiplateau te realiseren, graven we vanaf eind mei 30.000 m3 grond af. Deze grond verplaatsen we, buiten de openbare weg om, via een werkweg naar de tijdelijke opslaglocatie op de parkeerplaats achter het gebouw van de Koninklijke Marechaussee. Op deze landtong West (Korte Middenhavendam) komt er een laag grond van zes meter hoog. Tegen het einde van het project (2021) baggeren we deze landtong weg zodat schepen de Westsluis en de Nieuwe Sluis kunnen bereiken.

Aanleg nieuw voetpad

Aanleg nieuw voetpad en fietsers oversteken
Voetgangers kunnen door de werkzaamheden niet meer over het voetpad langs de Buitenhaven, dus aan de kant van de Westsluis. Er komt een nieuw voetpad aan de andere kant van de weg, dus aan de kant van de Middensluis. Deze werkzaamheden duren tot begin mei. Door de aanleg van het nieuwe voetpad, moeten fietsers gebruikmaken van het fietspad aan de overkant van de weg.

Aanleg parkeerplaatsen

Parkeerplaatsen verplaatst
Het parkeerterrein achter het gebouw van de Koninklijke Marechaussee, die ook gebruikt wordt door bemanning van schepen van Multraship en Kotug, wordt binnenkort afgesloten. De parkeerplaatsen direct achter het gebouw van de Koninklijke Marechaussee en de weg naar ligplaatsen blijven beschikbaar. Voor het gebouw maken we op dit moment extra parkeerplaatsen.

Nieuwe doorgaande route
De Frontmuur Noordwest gaat de komende jaren een belangrijk onderdeel uitmaken van het sluizencomplex. Niet alleen als waterkering, maar ook voor het verkeer. In een later stadium komt namelijk de route voor doorgaand weg- en fietsverkeer over het sluizencomplex langs de frontmuur te liggen. De muur komt parallel aan de huidige doorgaande route voor wegverkeer te liggen.