Aannemer Sassevaart richt ketenpark in

30 mei 2018

Voor de bouw van de Nieuwe Sluis richt aannemerscombinatie Sassevaart een ketenpark in naast de Westsluis tegenover het busstation in Terneuzen. Dit park is het logistiek centrum waar de bouwkeet, parkeerplaatsen voor personeel en opslag van materiaal en materieel komt.
Inrichting ketenpark

Eerder dit jaar hebben we op dit terrein alle bomen en struiken verwijderd. Inmiddels zijn we met de eerste grondwerken gestart voor de realisatie van het ketenpark. In de piek van de bouw zijn ruim vijfhonderd mensen werkzaam op het sluizencomplex. Er is gekozen voor deze locatie om het wegverkeer op het sluizencomplex zoveel mogelijk te ontlasten. Vanaf de bouwkeet kunnen medewerkers te voet of op de fiets vlot naar de bouwterreinen. Ook materiaal dat nodig is voor de bouw, hoeft maar korte afstanden af te leggen via de openbare weg en waar mogelijk gebruiken we bouwwegen.

Driehonderd vrachten
We hebben 6.000 ton puinverharding nodig voor de aanleg van de wegen en parkeerplaatsen op het ketenpark. Aanvoer van het materiaal gebeurt via het water. Op de Goessekade wordt het puin gelost in vrachtwagens en vervoerd naar het ketenpark. Om de ligplaats aan de Goessekade zo vlot mogelijk vrij te maken voor ander schepen, vinden de driehonderd vrachten achter elkaar plaats.

Hinder
Van donderdag 31 mei tot en met vrijdag 1 juni 16.00 uur is er in verband met de aanvoer van puinverharding extra verkeer op de weg vanaf de Goessekade, via de Rijksweg Terneuzen-Sas van Gent, naar het terrein naast de Westsluis. Het is hierdoor drukker. De vrachtwagens rijden via het noorden (nabij noordbrug Westsluis) het ketenpark op en via het zuiden (nabij zuidbrug Westsluis) af. De bouwin-/uitrit van het ketenpark geven we met borden aan. In verband met de veiligheid plaatsen we een verkeersspiegel en zetten we verkeersregelaars in.

Eind 2018 gereed
Het ketenpark is niet openbaar toegankelijk. Om het terrein komt een hek. Via een poort kunnen medewerkers, hulpdiensten en andere belanghebbenden toegang krijgen. Op het terrein is sprake van éénrichtingsverkeer, de inrit vanaf de openbare weg is aan de noordkant en de uitrit aan de zuidkant. Het ketenpark is eind 2018 klaar voor gebruik.