Sloopwerkzaamheden Schependijk en Zeevaartweg

17 mei 2018

De komende tijd verdwijnen de laatste gebouwen en funderingen op de Schependijk en de Zeevaartweg. Een deel van de Schependijk graven we eind dit jaar af, zodat de Oostsluis bereikbaar blijft voor de scheepvaart. Op de Zeevaartweg komt eind 2018 het werkterrein van aannemer Sassevaart met onder andere de beton- en bentonietcentrale.
Schependijk

Het meeste asbest uit de gebouwen op de Schependijk is verwijderd en een deel van de gebouwen is ook al grotendeels gesloopt. De komende tijd slopen we de rest. Enkele woningen en bedrijven blijven nog tijdelijk in gebruik en bereikbaar. De rest van de Schependijk is afgezet met bouwhekken en niet meer toegankelijk. Uiteindelijk sluiten we de gehele Schependijk af. Voordat we de nieuwe kade kunnen maken en dus grond gaan afgraven en afvoeren, brengen we de exacte omvang, diepte en aard van de verontreiniging ter hoogte van het voormalig Shelldepot in kaart.

Sloop atoomkelder
Op de Zeevaartweg hebben we de meeste funderingen grotendeels weggehaald. Binnenkort start de sloop van gebouw N, oftewel de voormalige noodstroomcentrale en de atoomkelder. De noodstroomvoorziening is verhuisd naar gebouw H, aan de andere kant van de Westsluis. Ook is tijdelijk aan de Binnenvaartweg een noodstroomcentrale gezet. Vanwege de aanwezige asbest hebben we geen rondleidingen meer kunnen geven in de atoomkelder. Op deze locatie komt eind dit jaar het bouwterrein van de aannemer.

Hergebruik materialen
Vrijkomend materiaal van de sloopwerkzaamheden hergebruiken we zoveel mogelijk. Het geschikte slooppuin van de gebouwen, funderingen en bestrating breken we op locatie om te gebruiken als fundering voor de wegen en bouwwegen. Hierdoor heeft het wegverkeer geen last van de afvoer van slooppuin en aanvoer van wegfunderingen. Al het andere vrijkomende materiaal scheiden we in containers en voeren we af naar erkende afvalverwerkers.