Bouwterreinen in aanbouw

13 juni 2018

Voor de aanleg van een van de grootste sluizen ter wereld zijn machines en materiaal nodig! En het is handig om dat in de buurt van de bouwplaats te hebben. Daarom richt aannemerscombinatie Sassevaart een bouwterrein in aan de Zeevaartweg en naast de Westsluis.
Bouwterrein Zeevaartweg

Op het werkterrein aan de Zeevaartweg komen onder andere een beton- en bentonietcentrale, ruimte voor opslag en een loskade voor de aanvoer van materialen. Na aanvoer maken we de materialen ter plaatse klaar voor verwerking. Denk aan het mixen van beton. Dat transporteren we vervolgens naar de bouwkuip. De locatie is handig, omdat de smalle landtong direct in verbinding staat met de bouwkuip. Vanaf het bouwterrein kunnen we de grote hoeveelheden beton en bentoniet via bouwwegen en leidingen vervoeren. Alleen al voor de sluishoofden - daar waar de deuren en brug van de sluis komen te zitten - verwerken we op piekmomenten dagelijks circa 2.000 m3 beton. Dat doen we met tien torenkranen en ongeveer tweehonderd medewerkers. We storten zowel overdag als ’s nachts beton. Doordat we voor het vervoer van materiaal geen gebruikmaken van de openbare weg en zoveel mogelijk leveringen via het water plannen, voorkomen we hinder voor het doorgaande verkeer.

Ketenpark aannemer Sassevaart
Naast de Westsluis tegenover het busstation in Terneuzen komt een ketenpark. Dit park is het logistiek centrum waar de bouwkeet, parkeerplaatsen voor personeel en opslag voor klein materiaal en machines zich bevindt. In de piek van de bouw werken ruim vijfhonderd mensen op het sluizencomplex. Er is strategisch gekozen voor de locatie. Vanaf de bouwkeet kunnen medewerkers te voet of op de fiets vlot naar de bouwterreinen. Materiaal dat nodig is voor de bouw, hoeft ook maar korte afstanden af te leggen via de openbare weg en waar mogelijk maken we gebruik van bouwwegen. Beide werkterreinen zijn eind dit jaar klaar voor gebruik.

Veilig werken!
Vanwege de veiligheid op en rond werkterreinen is aannemer Sassevaart wettelijk verplicht om bouwhekken te plaatsen om werkzaamheden. Gedurende de werkzaamheden voor de Nieuwe Sluis zijn bouwterreinen afgesloten voor publiek. Bedrijven en hulpdiensten die op het bouwterrein moeten zijn, krijgen toegang via een toegangspoort.