Uitkijkpunt voor publiek over werkzaamheden

13 juni 2018

Om de bouw van een van de grootste sluizen ter wereld te volgen, bouwen we in augustus 2018 een uitkijkpunt van vijf meter hoog op het midden van het sluizencomplex. Vanaf september kunnen geïnteresseerden met de trap naar boven om de werkzaamheden te volgen.
Uitkijken over de Nieuwe Sluis
Uitkijkpunt

Het uitkijkpunt komt ten oosten van de West Buitenhaven naast het fietspad tussen de Westsluis en Middensluis. Vanaf de toren kan de omgeving een blik werpen op alle werkzaamheden op het sluizencomplex en later in de bouwput van een van de sluishoofden.

Bereikbaarheid
Het uitkijkpunt is bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren bij het Portaal van Vlaanderen aan de Binnenvaartweg en verder te voet gaan. Het Portaal van Vlaanderen organiseert rondleidingen over het sluizencomplex waarbij ze ook het uitkijkpunt bezoeken. De gidsen van het Portaal van Vlaanderen kunnen alles vertellen over de bouw van de Nieuwe Sluis.

Tot eind 2021
In het najaar verplaatsen we het uitkijkpunt wellicht nog iets in westelijke richting. Daarna blijft het punt staan tot eind 2021. In 2022 baggeren we het gedeelte waar het uitkijkpunt staat om ruimte te maken voor de voorhaven van de Nieuwe Sluis.

Niet geschikt voor mindervaliden
Met een trap komt u bovenop het vijf meter hoge punt. Er is geen lift en daardoor is het punt niet geschikt voor mindervaliden.