Zeevaartweg afgesloten met bouwhekken

15 juni 2018

In verband met de veiligheid op en rond het bouwterrein zijn we wettelijk verplicht om bouwhekken te plaatsen. In juni sluiten we de Zeevaartweg op de landtong West-Zuid af voor het publiek en scheepvaart. Hekken blijven tijdens werkzaamheden voor de Nieuwe Sluis zo lang als nodig op de bouwterreinen staan.
Bouwterrein Zeevaartweg

Medewerkers en hulpdiensten die op de bouwterreinen moeten zijn, krijgen toegang via een toegangspoort. Eerder dit jaar zijn al hekken geplaatst op de Schependijk vanaf Jongeneel tot de zuidelijke punt en langs de Buitenhaven waar de Frontmuur Noordwest wordt gebouwd. Ook het ketenpark van aannemer Sassevaart, naast de Westsluis, wordt veilig omheind.

Hinder
De ligplaatsen voor de binnenvaart aan de Zeevaartweg blijven beschikbaar, maar zijn niet meer toegankelijk vanaf de weg. Eerst worden de hekken geplaatst aan het begin van het bouwterrein, van de toegang naar de Zeevaartweg vanaf Buitenhaven. Aansluitend wordt ook het hekwerk achter de bolders geplaatst tegen de weg aan. Schepen kunnen dan nog veilig afmeren. Een auto van en aan boord zetten is niet langer mogelijk op deze locatie. Via de weg zijn de ligplaatsen alleen bereikbaar voor hulpdiensten. De autoafzetplaats aan de Goessekade blijft beschikbaar, net als de openbare kades in het havengebied Terneuzen van North Sea Port.

Beschikbaarheid ligplaatsen
Een gedeelte van de kade op het bouwterrein van de Zeevaartweg, zuidelijk op de landtong, is in gebruik van het project. Komende periode richten we het bouwterrein in met onder andere een beton- en bentonietcentrale, ruimte voor opslag en een loskade voor de aanvoer van materialen. De RWS88, verantwoordelijk voor ligplaatstoewijzing, en de Verkeerscentrale Terneuzen kennen de actuele stand van zaken en weten de beschikbare ligplaatsen.