Grondverzet via het water

12 november 2018

Vanaf maandag 12 november tot half december voeren we de bulten grond van het gronddepot op de punt van het bouwterrein Zeevaartweg grotendeels af via het water.
Bouwterrein Zeevaartweg

In totaal voeren we 60.000 m3 met duwbakken af. De duwboot en bakken meren aan op de punt van de landtong waar een mobiele kraan de grond overslaat. De duwcombinaties passeren het sluizencomplex en storten de grond op een aangewezen stortvak op de Westerschelde. Hiervoor heeft aannemerscombinatie Sassevaart vergunning verkregen van het ministerie van LNV en melding gedaan bij de Inspectie Leefmillieu en Transport

Nuttig toepassen
De Westerschelde is een belangrijk leefgebied voor doortrekkende en overwinterende watervogels, moerasbroedvogels, kustbroedvogels, vissen en zeezoogdieren. Het is een broedgebied, doortrek- rust- en overwinteringsgebied voor veel soorten. Ook Nieuwe Sluis Terneuzen heeft hier oog voor en past de werkzaamheden rond het verspreiden van grond hierop aan. Dat betekent: in bepaalde kwetsbare periode niet of minder te storten, werkmethodes aanpassen en tijdens het werk de effecten blijven monitoren.