Op naar een mooi 2019!

20 december 2018

Het sluizencomplex heeft het afgelopen jaar een enorme transformatie ondergaan! De voorbereidingen voor de komst van de Nieuwe Sluis zijn niet te missen. Alleen al door de bouwhekken die overal staan. Nu is het bijna tijd voor de feestdagen en de afronding van dit jaar. Op naar 2019 waarin we ook weer heel veel werk gaan verzetten. Fijne feestdagen!
Werk sluizencomplex

We hebben een berg werk verzet in 2018! Bijna teveel om op te noemen. Wat hoogtepunten: de gehele Frontmuur Noordwest en het bouwterrein Zeevaartweg zijn gemaakt. Alle gebouwen op de Schependijk zijn gesloopt en begonnen is met de sanering en het afgraven van grond. We zijn gestart met de aanleg van het tijdelijk doorvaartkanaal, die de naam Kapitein Rooiboskanaal heeft gekregen. We hebben op verschillende plaatsen in de omgeving peilbuizen geplaatst om het grondwater in de gaten te houden en een compleet nieuwe rotonde aangelegd. De aannemer heeft een grote keet gezet en volop grondopslagplaatsen in gebruik genomen. Ook is er een uitkijkpunt geplaatst om alle vorderingen te kunnen volgen. En we hebben fietsers om input gevraagd over de verkeersveiligheid.

Op naar 2019!
Ook in 2019 hebben we geen tijd om stil te zitten, op sommige plekken werken we straks zelfs dag en nacht door. We gaan het Kapitein Rooiboskanaal in het voorjaar in gebruik nemen. Ons informatiecentrum: het Portaal van Vlaanderen gaat begin van het jaar verhuizen naar hun nieuwe stek onderin de Sluiswachter. De eerste auto gaat begin 2019 over de nieuwe bypass bij de Frontmuur Noordwest. We starten met de aanleg van nieuwe ligplaatsen aan de Goessekade. De eerste echte (diep)wanden van de Nieuwe Sluis komen er. We brengen jullie op de hoogte van de vele werkzaamheden tijdens een inloopavond op 19 februari 2019.

Nieuwe Sluis in 2022

Nu eerst tijd voor de feestdagen! Het werk ligt vanaf volgende week grotendeels stil. We wensen jullie fijne kerstdagen en alle geluk en gezondheid voor 2019!

Projectteam Nieuwe Sluis Terneuzen én aannemerscombinatie Sassevaart