Aanpassen meerpalen Binnen- en Buitenhaven West

29 maart 2019

In april passen we zestien meerpalen aan in de Binnenhaven, Buitenhaven West en de voorhavens van de Westsluis. De meerpalen zijn in de huidige situatie niet geschikt voor verschillende types binnenvaartschepen om veilig af te meren. We werken vanaf het water en veroorzaken geen hinder voor de passerende scheepvaart. In mei zijn alle meerpalen aangepast.
Meerpalen in de Binnenhaven

Geen hinder
Aannemerscombinatie Sassevaart werkt vanaf het water met een werkschip en houdt hierbij rekening met de passerende scheepvaart om geen hinder te veroorzaken. De aannemer stemt het werk af met de Verkeercentrale Terneuzen. De centrale kent de meest actuele stand van zaken en weten welke meerpalen beschikbaar zijn en tot wanneer. Er wordt tussen 7.00 en 19.00 uur gewerkt. We starten met de aanpassingen in de Binnenhaven West, daarna volgt de Buitenhaven West. Per week passen we vier tot vijf meerpalen aan.

Optimaal benutten ligplaatsen
Door de bouw van de Nieuwe Sluis verschuiven ligplaatsen voor de scheepvaart en zijn bepaalde stukken kade in bepaalde periodes tijdelijk niet beschikbaar. Aannemerscombinatie Sassevaart werkt nauw samen met Rijkswaterstaat om een actueel overzicht te houden van beschikbare ruimte voor passerende schepen en voor de optimale benutting van de beschikbare ligplaatsen. Wanneer de Nieuwe Sluis gereed is, zijn er weer net zoveel ligplaatsen beschikbaar als voor de bouwperiode.