Bouw deuren en bruggen in China op volle kracht

28 september 2020

De bouw van de twee basculebruggen, vier sluisdeuren, acht rioolschuiven voor het nivelleren van de sluis en de onderhoudsvoorzieningen voor het droogzetten van de sluisdeuren van de Nieuwe Sluis is in China in volle gang. Bijna 900 arbeiders zijn direct betrokken bij de werkzaamheden. We hebben dronebeelden van de voortgang om te laten zien.
deuren en bruggen in China

Onderaannemer Pjoe werkt aan de onderdelen in Penglai, Shandong Province in China. Dit is in het noordoosten van China op een uurtje vliegen van de grote steden Peking en Shanghai.

De bruggen hebben een lengte van 84 meter en zijn 18 meter breed.

De sluisdeuren zijn ieder 58 meter lang, 25 meter hoog   en 9 meter diep.

Veel staal
Acht rioolschuiven, vier sluisdeuren en twee bruggen in China is goed voor ongeveer 10.000 ton aan staal. Daarnaast maken we voor het onderhoud ook nog zeven droogzetschotten, vier onderhoudsschuiven voor het nivelleerkanaal en twee ophangportalen voor de sluisdeur.

De sluisdeuren zijn ieder 58 meter lang, 25 meter hoog  en 9 meter diep. De bruggen hebben een lengte van 84 meter en zijn 18 meter breed. Als de brug dicht is, steken de stalen vakwerken 8 meter boven het maaiveld uit. Als de brug open staat, steekt hij 65 meter boven het maaiveld uit. Ter vergelijking de Westsluis steekt 46 meter boven het maaiveld uit. Alle zichtbare delen van de bruggen en deuren krijgen een lichte blauw/groene kleur. De onzichtbare delen worden grijs.

Kwaliteit
Een team van tien personen van aannemerscombinatie Sassevaart volgt volcontinu het bouwproces in China om de kwaliteit te waarborgen. Daarnaast controleert ook een onafhankelijke partij op regelmatige tijdstippen de uitvoering. En ook de Vlaams Nederlandse Scheldecommissie volgt het bouwproces op.

Per schip
In 2022 komen de onderdelen per schip aan in Nederland. Dit na een reis van circa twee maanden via Zuid-Afrika. Alle onderdelen passen op één schip. De sluisdeuren onderaan en de bruggen erbovenop. De installatie van de onderdelen in de Nieuwe Sluis staat pas later gepland. De deuren slaan we tijdelijk op bij North Sea Port.