Vlaamse minister Diependaele in Terneuzen

17 september 2020

Op woensdag 16 september 2020 brachten Matthias Diependaele, Vlaamse minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed en enkele leden van de Nieuw-Vlaamse Alliantie van het Vlaams parlement een bezoek aan North Sea Port en het project Nieuwe Sluis Terneuzen.
Minister Diependaele op bezoek

De ontvangst was in het haveninformatiecentrum Portaal van Vlaanderen. Daan Schalck, CEO van North Sea Port gaf een toelichting op het havenbedrijf en de ontwikkelingen in de haven. Vervolgens gaven Freddy Aerts, voorzitter van de stuurgroep Nieuwe Sluis Terneuzen en Harm Verbeek, omgevingsmanager, een toelichting over het project. Veel aandacht werd gegeven aan de economische impuls van het project zowel voor Nederland als voor Vlaanderen. Tot slot werd natuurlijk een bezoek gebracht aan de uitkijktoren om de voortgang van de werkzaamheden te bekijken.

Minister Diependaele

Vlaams minister Diependaele van Financiën en Begroting: “Dit is een euro die we investeren met de zekerheid dat we daar de komende jaren euro’s voor terug krijgen. En geen klein beetje, want de Nieuwe Sluis zorgt voor een economische groei. Ik ben zeer blij dat wij   hierin als Vlaanderen kunnen investeren, omdat we er veel voor terugkrijgen.”