Nieuwe kade Schependijk Zijkanaal A

20 januari 2021

We zijn begonnen met het vernieuwen van de kade aan de oostkant van de Schependijk, aan Zijkanaal A. Daarvoor plaatsen we een nieuwe kade voor de oude kade. Gedurende de werkzaamheden is de kade buiten gebruik.
Schependijk Zijkanaal A

In 2019 hebben we al een deel van de kade vernieuwd. In januari zijn we gestart met het vernieuwen van nog 168 meter kade. Eerst slopen we de betonnen rand van de oude kade. Voor de oude damwand plaatsen we vervolgens een nieuwe damwand. Die bestaat uit 120 planken die we vanaf een ponton op het water in de bodem trillen.

 

Ankerscherm

In februari plaatsen we het ankerscherm, dat doen we vanaf het land. Daarbij trillen we korte damplanken de grond in. De nieuwe kade wordt aangevuld met zand en terreinverharding en afgewerkt met een betonnen rand, die we voorzien van bolders, ladders en wrijfhout.

 

Zomer gereed

De werkzaamheden ronde we in de zomer af waarna een deel van de nieuwe kade gebruikt kan worden als overnachtingskade. Een deel blijft in gebruik door Multraship totdat deze naar de dienstenhaven verhuist. De vernieuwing van de laatste 128 meter van de kade voeren we later uit, na de verhuizing van Multraship naar de dienstenhaven