Onderdelen deuren in de maak

27 januari 2021

Niet alleen op de bouwplaats in Terneuzen werken we hard aan de Nieuwe Sluis, ook zijn verschillende toeleveranciers op andere locaties volop bezig. Zo zijn in Noord-Frankrijk de eerste twee tandwielkasten voor de aandrijving van de sluisdeur succesvol getest.
Tandiwelkasten aandrijving deuren

De laatste twee tandwielkasten volgen begin volgende maand. Deze tandwielkasten zijn speciaal ontworpen voor dit project en zijn sterk genoeg om in alle mogelijke scenario’s de sluisdeur te kunnen openen en sluiten. Met hun afmetingen van 4 bij 2,5 bij 2 meter zijn ze verre van alledaags. Een mooi staaltje van werktuigbouwkunde. Wanneer de betonconstructies in de sluishoofden van de Nieuwe Sluis klaar zijn, installeren we de tandwielkasten samen met de rest van de aandrijving en worden ze aangekoppeld aan de sluisdeur.

Brugcilinder

Brugcilinder

Naast de tandwielkasten zijn we ook volop bezig met de constructie van de vier grote brugcilinders. De mantels uit smeedstaal van meer dan 8 meter liggen op dit moment op de draaibanken. De stangen liggen in de wachtrij om te worden verwerkt. Over enkele maanden zijn alle werkstukken gedraaid en gefreesd en beginnen we met de installatie van de cilinders. De uiteindelijke cilinders zijn ongeveer 11 meter lang en wegen meer dan 50 ton. Er zijn twee cilinders per brug en samen met de bijhorende hydraulische pompeenheid kunnen deze de brug onder alle omstandigheden openen en sluiten, zelfs als er één cilinder uitvalt. Deze hydraulische installatie is het laatste puzzelstuk dat we voor de plaatsing van de brug installeren.