Start gebouw dienstenhaven

10 juni 2021

We zijn gestart met de fundering van het dienstengebouw dat in de nieuwe dienstenhaven komt. Onder andere Multraship, Boluda, Rijkswaterstaat en de Koninklijke Marechaussee gaan vanuit dit gebouw werken.
Impressie gebouw dienstenhaven
Let op! Dit is een impressie van het dienstengebouw en kan afwijken van de werkelijkheid.
Fundering dienstenhaven

Fundering

Voor de fundering boren we, met een 34 meter hoge stelling, 156 grondverdringende schroefpalen met groutinjectie de grond in. Grout is een mengsel van cement en water dat in de holle paal wordt gespoten. De palen hebben een lengte van minimaal 26 meter. Deze methode is geluidsvriendelijker dan het heien van palen en is hierdoor in de omgeving nauwelijks te horen. Daarnaast is deze werkwijze trillingsvrij. 

 

Gebouw

Na de palen brengen we de funderingsbalken aan en kan het gebouw, van beton en vliesgevel, verder worden opgebouwd. Het gebouw wordt 100 meter lang en 20 meter breed. Het gebouw bestaat uit drie delen. Een deel met kantoorruimtes voor MMH (Multraship), in het midden van het gebouw komt een loods en er komt nog een deel met kantoorruimtes waarin onder andere Rijkswaterstaat, de Koninklijke Marechaussee en Boluda komen. We leggen ook een parkeerterrein aan voor de medewerkers. Het gebouw zal medio 2022 gereed zijn.

 

Dienstenhaven

Ook in de rest van de dienstenhaven zitten we niet stil. Zo zijn we bezig met de aanleg van de betonnen rand van 260 meter aan het uitstekende deel, de zogenoemde kistdam. Ook leggen we voorzieningen aan voor de drijvende steiger, zoals mantelbuizen waar elektra door aangebracht kan worden.