Starthandeling werk dienstenhaven

12 december 2019

Met het luiden van de scheepsbel is op woensdag 11 december 2019 het officiële startsein gegeven voor het werk aan de dienstenhaven. Alle betrokken partijen waren hierbij aanwezig. De heiwerkzaamheden aan dit deelproject van de Nieuwe Sluis zijn deze week begonnen.
starthandeling dienstenhaven

Na een heerlijke lunch met erwtensoep en broodjes worst heette projectdirecteur Eric Marteijn  iedereen welkom. Hij gaf het woord aan de voorzitter en co-voorzitter van de stuurgroep Freddy Aerts,  afdelingshoofd Maritieme Toegang van departement Mobiliteit en Openbare Werken en Theo van de Gazelle, hoofdingenieur-directeur van  Rijkswaterstaat Zee en Delta.  Ook Leendert Muller, CEO van Muller Maritime Holding sprak namens alle partijen die een plek krijgen in de dienstenhaven. Vervolgens was het tijd om een symbolische start te maken. 

Samenwerking
Als starthandeling werd  de scheepsbel van een oud betonningsvaartuig uit Terneuzen geluid.  Net als in de dienstenhaven zelf was dit een samenwerking van alle betrokken partijen. Ben van Assche - wethouder gemeente Terneuzen, Robbert Snijders - plaatsvervangend commandant van de Koninklijke Marechaussee, Bruno Busschots - managing director van Boluda, Theo van de Gazelle, Freddy Aerts, Leendert Muller, Mardie Hack - districtshoofd Zuid van Rijkswaterstaat Zee en Delta en Nancy Vinke - omgevingsmanager aannemerscombinatie Sassevaart. Vervolgens was er mooi waterballet van de schepen van Multraship en Boluda.