Testen brugcilinders

27 juli 2021

Begin maart 2021 deelden we al beelden van de cilinders die toen net in productie waren. De brugcilinders zijn nodig om de basculebruggen van 86 meter lengte en 17 meter breed straks te kunnen openen en sluiten. Er zijn twee cilinders per brug en samen met de bijbehorende hydraulische power units kunnen deze de brug onder alle omstandigheden openen en sluiten, zelfs als er een cilinder uitvalt.
brugcilinder

De cilinders zijn ongeveer 11 meter lang en wegen iets meer dan 50 ton. Samen met het bodemoog komt het gewicht uit op meer dan 60 ton.

brugcilinder

Druktest

De eerste twee brugcilinders zijn volledig gemonteerd en hebben onlangs een grondige druktest doorstaan. Naast de druktest voeren we ook andere controles uit, bijvoorbeeld op de afmetingen. Ook is op tekenen van olielekkage gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de cilinders perfect zijn gemonteerd. Dit gebeurt allemaal in een afgelegen en veilige testruimte. Vervolgens conserveren we de cilinders. De eerste twee cilinders zijn goed bevonden en cilinder nummer drie staat klaar voor de druktest na de zomer.

De cilinder (mantel) en het bodemoog zijn aan elkaar gemonteerd en controleren we uitgebreid
De cilinder (mantel) en het bodemoog zijn aan elkaar gemonteerd en controleren we uitgebreid