Meer hinder ploffen wand Middensluis

23 maart 2022

Vanuit het project Nieuwe Sluis Terneuzen zijn we bezig met de sloop van de Middensluis. Het ploffen van de westelijke wand van de Middensluis is afgerond. Het heeft meer hinder opgeleverd voor de omgeving dan verwacht. Veel omwonenden zijn geschrokken van de explosie die in een grote straal om de Middensluis duidelijk merkbaar was. We betreuren deze situatie. We bieden onze excuses aan voor de overlast. We zijn het ploffen uitgebreid aan het evalueren.
Middensluis

Schademeldingen

Tot nu toe zijn er ongeveer 25 schademeldingen binnengekomen bij onze onafhankelijke schade-expert. De meldingen gaan voornamelijk over scheuren en beschadigingen aan panden in de omgeving. Denkt u schade te hebben  door de plof, bel dan met +31 (0)85 303 6270 en kies optie 3.
Met overige vragen kunt u altijd e-mailen naar nieuwesluisterneuzen@vnsc.eu.

 

Puin opruimen

De westelijke wand is door de plof in stukken gebroken. Nu gaan we aan de slag met het opruimen van de brokstukken. Dat doen we met twee pontons met grote kranen. Dit werk voeren we dag en nacht uit van maandag 06.00 uur tot zaterdag 18.00 uur. Vervolgens verplaatsen we het puin naar de Schependijk. Hier breken we het puin nog verder voor hergebruik. Dit breekwerk voeren we alleen overdag uit, van maandag tot en met vrijdag.

 

Ploffen oostelijke wand

We zijn het ploffen van de westelijke wand van de Middensluis aan het evalueren. We gaan ook de oostelijke kolkwand nog ploffen. Dit werk staat eind april op de planning. We nemen bij de uitvoering van dit werk de leerpunten mee van deze plof. We brengen u later op de hoogte van dit werk en hoe we het gaan uitvoeren.