Opladen deuren en bruggen gereed

15 maart 2022

De deuren en bruggen zijn een belangrijk onderdeel van de Nieuwe Sluis in Terneuzen. Deze onderdelen zijn in China gefabriceerd. Inmiddels zijn de deuren, bruggen en onderhoudsonderdelen klaar. Ze liggen opgeladen op de Zhen Hua 34 om richting Nederland te gaan vertrekken.
Deuren en bruggen opgeladen

Na aankomst van het transportschip Zhen Hua 34 in Penglai zijn alle onderdelen in China op het schip geladen. Dat was een klus die heel precies uitgevoerd moest worden. Het zijn stuk voor stuk zware en grote onderdelen die op een veilige en stabiele manier vervoerd moeten worden. De vier sluisdeuren zijn eerst op het dek geplaatst en daarbovenop zijn de twee bruggen bevestigd.

 

UPDATE 18 maart 2022: Het schip met de onderdelen is vertrokken vanuit China
Route schip met deuren en bruggen

Het schip is vertrokken naar Nederland. De reis gaat van Penglai in China via Kaap de Goede Hoop om Zuid-Afrika heen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en andere externe invloeden doet het schip ongeveer twee maanden over de reis naar Nederland.

De reis is natuurlijk te volgen via marinetraffic.com, maar houd ook onze website in de gaten voor het laatste nieuws en mooie beelden.

Als het schip aankomt in de haven van Vlissingen, plaatsen we de deuren en bruggen van het transportschip over op drijvende pontons. Ook dat is een secure klus. Om golfslag tijdens het overplaatsen van de onderdelen te voorkomen, doen we dat in de haven van Vlissingen. Vervolgens brengen we de pontons met de lading naar Terneuzen. Daar gaan ze door de Westsluis naar het kanaal Gent – Terneuzen. De deuren en bruggen gaan vervolgens naar hun tijdelijke opslaglocatie in Westdorpe. Eind dit jaar installeren we de deuren en bruggen op hun uiteindelijke plaats in de Nieuwe Sluis.