Wijziging parkeersituatie parkeerterrein Binnenvaartweg

25 juli 2022

Per 1 augustus 2022 wijzigt de parkeersituatie op parking Binnenvaartweg. Het eerste deel van de parkeerplaats (bij de entree van het parkeerterrein) is alleen nog voor vergunninghouders Binnenvaartweg. Op het deel ernaast kan nog vrij geparkeerd worden.
Parkeerplaats binnenvaartweg
Kaart verdeling parkeerplaatsen

Terrein Binnenvaartweg

Het terrein aan de Binnenvaartweg is eigendom van de gemeente Terneuzen en het project Nieuwe Sluis Terneuzen. Het was de bedoeling het terrein in te richten als bouwterrein voor opslag van materiaal voor de bouw van de Nieuwe Sluis, maar dit bleek niet nodig. De afgelopen jaren is daardoor een parkeerterrein met vrij parkeren ontstaan. Een deel van het terrein is nu nodig voor het parkeren van voertuigen van medewerkers van verschillende havengerelateerde bedrijven die op het sluizencomplex werkzaam zijn. Dit onder meer omdat de parkeerplaats bij de voormalige Koninklijke Marechaussee op termijn verdwijnt en we de steiger voor de sleepdiensten gaan verplaatsen naar de nieuwe dienstenhaven.

 

Nieuwe parkeersituatie

De komende periode informeren we alle betrokken partijen over de nieuwe parkeersituatie. Op de parking staan borden om het deel voor vergunninghouders aan te geven. Het deel voor vergunninghouders aan het begin van de parkeerplaats is alleen voor vergunninghouders met een parkeervergunning voor de Binnenvaartweg en niet voor inwoners van de binnenstad met een parkeervergunning. Het vrije parkeerdeel is voor iedereen. Na de overgangsperiode kan de gemeente handhaven op voertuigen die verkeerd geparkeerd staan.

 

Meer informatie

Heeft u vragen dan kunt u e-mailen naar parkeren@terneuzen.nl of nieuwesluisterneuzen@vnsc.eu of bellen naar telefoonnummer 0115-455490.