Rope Rescue Team oefent bij de Nieuwe Sluis

11 augustus 2022

Het Rope Rescue Team Zeeland (RRT) heeft begin deze maand oefeningen gehouden op het bouwterrein van de Nieuwe Sluis. Het RRT komt in actie bij lastige reddings- of bergingssituaties op hoogte, diepte of moeilijk bereikbare plaatsen. Het RRT oefent wekelijks. Meestal op eigen terrein, maar ze voert ook regelmatig oefeningen uit op externe locaties met realistische omstandigheden. Dit keer dus op het bouwterrein van de Nieuwe Sluis.
Medewerkers van het Rope Rescue Team aan het werk
Medewerkers van het Rope Rescue Team aan het werk

Het doel van de oefeningen is om een slachtoffer van een lastige locatie, op een efficiënte en veilige manier naar een veilige locatie te brengen. Daarbij zoveel mogelijk gebruikmakend van wat er op de locatie voorhanden is. In het scenario van de oefening op ons terrein moest een slachtoffer vanuit een van de schachten van het schuivenhuis in het binnenhoofd geëvacueerd worden. Daarvoor moesten reddingswerkers afdalen in het schuivenhuis. Ze oefenden daarbij met verschillende touwconstructies. Om zoveel mogelijk leden van het RRT te kunnen laten deelnemen, heeft de oefening op twee dagen plaatsgevonden.

Vorig jaar heeft er een vergelijkbare oefening plaatsgevonden. Zo houden we elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen op het bouwterrein, leren we van elkaar en kan het RRT op (hoog) niveau blijven opereren.