Documentaireserie over de Nieuwe Sluis Terneuzen

15 november 2022

Waarom komt er een sluis van deze afmetingen binnen het sluizencomplex van Terneuzen? Wat levert deze sluis op voor de economie? En hoe is de sluis gebouwd? Deze onderwerpen en meer komen aan bod in een zesdelige documentaireserie over het project Nieuwe Sluis Terneuzen. Op zaterdag 19 november 2022 verschijnt de eerste aflevering.
Intro thumbnail documentaireserie
N.B.: update; de serie loopt door tot 31 december

Omroep Zeeland zendt de zesdelige serie vanaf zaterdag 19 november 2022 wekelijks  op zaterdag uit. De afleveringen starten om 18.40 uur en worden elk uur herhaald. De serie verschijnt op een later moment ook op ons YouTube-kanaal. Omroep Zeeland is in Nederland via je kabelleverancier op tv te bekijken en natuurlijk ook achteraf via uitzending gemist. Vanuit Vlaanderen kijk je via uitzending gemist of op een later moment als de afleveringen op ons YouTube-kanaal geplaatst zijn. 

Verder dan de bouw

Het is een mooie serie geworden met volop beelden van ons project in aanbouw. Ook komen verschillende invalshoeken aan bod die verder gaan dan alleen de bouw van de Nieuwe Sluis. Verder ziet u van alles over de historie, economische ontwikkeling, omgeving, vergelijkbare sluizen, landschappelijke inpassing en gerelateerde bedrijven. Het kijken waard dus!