Start voorbereidend werk tijdelijk doorvaartkanaal

14 augustus 2018

Nu de broedvogels en hun jongen op de landtong van het voormalig Rijkswaterstaatkantoor zijn uitgevlogen, start aannemerscombinatie Sassevaart de voorbereidende werkzaamheden voor het graven van een tijdelijk doorvaartkanaal. Op de hele landtong zetten we bouwhekken waardoor deze volledig is afgesloten voor publiek of voormalig bestemmingsverkeer. De hekken blijven gedurende de werkzaamheden voor de Nieuwe Sluis op het bouwterrein staan.
Locatie doorvaartkanaal

Ter voorbereiding op het graven van het tijdelijk doorvaartkanaal, verwijderen we de komende tijd de bestrating, kabels en leidingen en slopen we een deel van de kades. De aanleg van de tijdelijke kade voor het doorvaartkanaal start aan het eind van het derde kwartaal. De kade bestaat uiteindelijk uit 120 planken met een diepte van 14,6 tot 16,5 meter die binnen zes weken in de grond getrild worden. Het trillen doen we op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur. Het geluid blijft binnen de geluidsnorm, maar kan enige hinder met zich meebrengen. In het vierde kwartaal beginnen we met het uitgraven van het doorvaartkanaal. Naar verwachting is in de eerste helft van 2019 het tijdelijke kanaal klaar.

Geen toegang
De landtong is over land niet meer bereikbaar. Voor binnenvaart blijft nog ongeveer 150 meter kadelengte behouden ter hoogte van het huidige watertappunt. De omheining wordt op deze locatie achter de bolders geplaatst. We informeren tijdig wanneer deze situatie verandert en de ligplaats komt te vervallen. De doorvaart naar zowel de Middensluis als de Oostsluis blijft gegarandeerd. Het hele gebied wordt voorzien van bouwhekken, zodat een veilige werkomgeving ontstaat. Medewerkers en hulpdiensten die op het bouwterrein moeten zijn, krijgen toegang via een toegangspoort.