Uitkijkpunt in opbouw

21 augustus 2018

Woensdag 22 augustus starten we met het opbouwen van het vijf meter hoge uitkijkpunt aan de Buitenhaven tussen de West- en de Middensluis. De aanvoer van materiaal voor het uitkijkpunt en de opbouw vinden plaats naast de openbare weg. Het uitkijkpunt is medio september gereed.
uitkijkpunt

De vrachtwagen die het materiaal aanlevert voor de constructie van het uitkijkpunt, lost vanaf de voormalige bushalte aan de Buitenhaven. De kraan van de zelflossende vrachtwagen en een zogenaamde verreiker lossen over het fietspad heen. In verband met de veiligheid van fietsers en voetgangers is een verkeersregelaar ter plaatse. De verkeersregelaar houdt fietsers en voetgangers kort staande wanneer de kraan en verreiker met materiaal over het fietspad reikt. De werkzaamheden zijn naast de openbare weg, doorgaand wegverkeer ondervindt geen hinder. Het lossen van materiaal duurt een dag, de opbouw en afwerking van het uitkijkpunt duurt maximaal drie weken. Medio september is het uitkijkpunt open voor publiek.

Definitieve locatie
Als de werkzaamheden aan de Frontmuur Noordwest en de nieuwe tijdelijke weg gereed zijn, verplaatsen we het uitkijkpunt nog enkele meters westelijk. Op deze definitieve locatie blijft het uitkijkpunt staan tot ver tegen het einde van de bouw eind 2021. In 2022 baggeren we het gedeelte waar het uitkijkpunt staat weg om ruimte te maken voor de voorhaven van de Nieuwe Sluis waardoor het uitkijkpunt weg moet.

De bouw bekijken
Veel mensen willen graag de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen volgen. Daarom  plaatsen we het uitkijkpunt van circa vijf meter hoog vlakbij de bouwplaats. Straks kan maximaal vijftig man tegelijkertijd een blik werpen in de bouwput waar we een sluishoofd (de plaats waar de sluisdeur en brug komen) bouwen. Het openbare uitkijkpunt is elke dag geopend en alleen bereikbaar voor fiets- en voetgangers. Voor bezoekers die met de auto komen, is parkeergelegenheid bij het Portaal van Vlaanderen of op de parkeerplaats bij de Koninklijke Marechaussee. Het Portaal van Vlaanderen organiseert rondleidingen over het sluizencomplex waarbij ze ook het uitkijkpunt bezoeken en uitleg geven over de werkzaamheden. Het plateau van het uitkijkpunt is enkel bereikbaar via trappen.

Locatie(s)

Locatie uitkijkpunt

Buitenhaven, Terneuzen

51.3331482717, 3.81664679801